V4+ Nemzetközi Jet-Ski Kupa a Nyíregyháza melletti Leveleki tavon

Találatok: 1917

2018. június 9-10-i hétvégén a Magyar Jet-Ski Szövetség a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván rendezte meg a V4+ Nemzetközi Jet-Ski versenyt Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár Asszony fővédnökségével.

A nívós nemzetközi megmérettetésre 9 ország 42 versenyzője érkezett, akik 8, a Világszövetség által elismert kategóriában és további Magyar Bajnoki kategóriákban mérkőztek meg a hétvége Bajnoki kupáiért.

A V4+ Jet-Ski Kupa eredményei:

A versenyen Kasza György tízszeres Világbajnok 4 Runabout kategóriában, Szabó Barnabás újdonsült Világbajnok 2 Ski kategóriában diadalmaskodott.

Ski GP1 állós kategóriában az Olaszországi VB-n aranyérmet szerző Szabó Barnabás állhatott a dobogó legfelső fokára a 3 futam összesítése alapján. Ezüstérmes lett testvére Szabó Gábor, a bronzérmet Szép Attila szlovák versenyző vihette haza.

Runabout GP1 királykategóriában Kasza György 1. helyen végzett, csapattársa Cseke Zsolt 2. helyezett, az Oroszországból érkezett Andrey Iakovlev pedig harmadik helyezést ért el.

A Ski GP3 kategóriát Szabó Barnabás nyerte meg, az osztrák Markus Erlach ezüstérmes, a Szlovákiából érkezett Jozef Bohuslav bronzérmes lett.

Runabout GP2 és GP4 kategóriában a magas számú induló ellenére a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott. GP2-ben az első Kasza György, második Járányi Gergely, harmadik Cseke Zsolt, GP4 kategóriában a sorrend Kasza György, Vásári Ildikó és Tóth Ádám.

Ski Veterans GP1 kategóriában a dobogó első két fokát Szlovákiából érkezett versenyzők hódították meg, aranyérmes Szép Attila, ezüstérmes Jozef Bohuslav, Puskás Zoltán bronzérmesként zárta a hétvégét.

Runabout Veteran GP1 kategóriában Cseke Zsolt első helyezett lett, Czeller Béla második, Kéri Attila nagy küzdelemben harmadik lett, így sikerült leszorítani a dobogóról az iráni Ali Reza Ashrafit.

Runabout Offshore GP1 kategóriában sem talált legyőzőre az eddigi legeredményesebb magyar jet-ski versenyző, Kasza György, így ebben a kategóriában is ő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt a többszörös bajnok és 2012 Világbajnoka a szlovák Mario Lamy követte, harmadik helyen Kéri Attila végzett. A kategóriában indult a Szerb Jet-Ski Szövetség elnöke, Veljko Sukalo is, aki sajnos géphiba miatt kölcsöngéppel volt kénytelen teljesíteni a versenyt ez a 6. helyre volt elég.

A jól sikerült igazi nyári hétvégén számtalan izgalmas versenyt láthattak a kilátogatók a gyönyörű Leveleki tó partjáról. Ezúton is ismételten gratulálunk mindenkinek az elért eredményéhez.